Home
Samenwerking Stadswandelkantoor en AHOI


Loods 6Stadswandelkantoor en Loods 6 gaan samenwerken bij de verdere opzet en activiteiten van AHOI, Amsterdam Havens-Oost Informatiepunt. AHOI is gevestigd aan de KNSM-laan 311. Bezoekers kunnen er terecht voor inlichtingen over het gebied, een collectie maquêttes van gebouwen, foto’s, literatuur en ander materiaal over architectuur, geschiedenis en stedenbouw van de Havens-Oost in Amsterdam.

Binnenkort is er een uniek audioarchief te beluisteren met interviews met de ontwerpers van het Oostelijk Havengebied. Architecten, kunstenaars en stedenbouwkundigen geven hierin zelf uitleg bij hun ontwerpen. Het pand zelf waarin AHOI is gevestigd, is de moeite waard om te bezichtigen. Het is de vertrek- en aankomsthal van de vroegere scheepvaartmaatschappij KNSM, die in de jaren vijftig verbouwd werd door scheepsarchitect Johan van Tienhoven in een stijl verwant aan de inrichting van de luxe passagiersschepen uit die tijd. Binnenkort meer over AHOI.

 Terug

N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.