Home
Samenwerking Stadswandelkantoor en AHOI


Loods 6Stadswandelkantoor en Loods 6 gaan samenwerken bij de verdere opzet en activiteiten van AHOI, Amsterdam Havens-Oost Informatiepunt. AHOI is gevestigd aan de KNSM-laan 311. Bezoekers kunnen er terecht voor inlichtingen over het gebied, een collectie maquêttes van gebouwen, foto’s, literatuur en ander materiaal over architectuur, geschiedenis en stedenbouw van de Havens-Oost in Amsterdam.

Binnenkort is er een uniek audioarchief te beluisteren met interviews met de ontwerpers van het Oostelijk Havengebied. Architecten, kunstenaars en stedenbouwkundigen geven hierin zelf uitleg bij hun ontwerpen. Het pand zelf waarin AHOI is gevestigd, is de moeite waard om te bezichtigen. Het is de vertrek- en aankomsthal van de vroegere scheepvaartmaatschappij KNSM, die in de jaren vijftig verbouwd werd door scheepsarchitect Johan van Tienhoven in een stijl verwant aan de inrichting van de luxe passagiersschepen uit die tijd. Binnenkort meer over AHOI.

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.