Home
Wandelen in Parijs en Berlijn


Architectuur kent geen grenzen. Nederlandse architecten gaan veelvuldig aan de slag in het buitenland, en andersom dragen buitenlanders volop bij aan de nieuwe architectuur in ons land. Stadswandelkantoor volgt de architectuur en breidt zijn werkterrein uit in Europa. In september en november 2008 gaan de eerste meerdaagse reizen naar Berlijn en Parijs.

     

In Berlijn: van 15 t/m 19 april 2009. Een wandelweek onder leiding van oud-leraar Duits Guus Reith en architectuurkenner Gerard Goudriaan van Stadswandelkantoor. Het gezamenlijke programma bestaat uit vier dagen plus de middag van de aankomst. Daarnaast is er een ‘vrije dag’. De wandelingen leiden langs bekende en minder bekende hoogtepunten van het vroegere Oost-Berlijn (de Muur, de Nazi-tijd en Mitte (twee dagen) en langs de nieuwe en iets minder nieuwe architectuur van Berlijn (twee dagen). Wandel mee!
Meer

In Parijs: van 14 t/m 18 juni. 2009. Gerard Goudriaan van Stadswandelkantoor heeft veel door Parijs gewandeld. Hij heeft ook eigen wandelroutes ontwikkeld. U kunt van zondag 9 november tot en met zaterdag 15 november 2008 deze wandelingen met hem meelopen. Ook neemt hij u mee over gemarkeerde wandelroutes, Paris à pied geheten.. Daarnaast is er ruimte voor cultuur en zijn er kortere wandelingen op de dagen van aankomst en vertrek.
Meer


 

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.