Home
Wandelen met de CJP Cultuurkaart


CJP Cultuurkaart voor CVK-onderwijs.Scholen die voor hun CKV-onderwijs een historische of architectuurrondleiding willen organiseren, kunnen heel goed bij Stadswandelkantoor terecht. Wij zijn door het CJP gecertificeerd als instelling voor CKV-onderwijs. Dat betekent onder meer dat wij Cultuurkaart-korting geven op onze speciaal ontwikkelde onderwijsroutes en dat betaling via de Cultuurkaart mogelijk is.

Vakkundig opgezet zijn zulke rondleidingen een verrijking van de CKV-lessen: abstracte begrippen worden aangevuld met concrete beelden, tastbare ervaringen en doorbrekend inzicht. Ze laten zich bovendien heel handig combineren met een bezoek aan een cultuurinstelling, zoals een museum, een workshop of gewoon Artis. Enkele voorbeelden.
- Tocht door de Gouden Eeuw en de bloeitijd van Amsterdam, begin van de moderne Nederlandse stad, een combinatie met het Amsterdams Historisch Museum of het Rijksmuseum is zeer wel denkbaar.
- Architectuurroute door het Oostelijk Havengebied - je loopt door een decor van nieuwe architectuur en stedenbouw, begrippen uit de CKV-lessen heel direct aanschouwelijk gemaakt.
- 'De grote stad', een onderwijsroute rond de vraag 'Wat maakt een stad tot een echte stad?' Over de mix van platte commercie, roemrijke geschiedenis, culturele dynamiek, kerkelijk leven, stedelijk vertier, stadsgroen en stadsvilla's, mensen uit alle windrichtingen en diverse subculturen. En wat deugt eraan en wat is minder? Een route, kortom, die stof geeft om over na te praten.

Het is een greep uit de mogelijkheden. Stadswandelkantoor geeft CKV-rondleidingen aan leerlingen van 12-18 jaar, met gespecialiseerde gidsen, met of zonder opdrachten voor onderweg. Meer informatie? Bel 020-4190022 of stuur een e-mail aan Ruud van Soest (rvs@stadswandelkantoor.nl).

 VMBO-scholieren op architectuurtocht door het Oostelijk Havengebied.

VMBO-scholieren tijdens architectuurtocht

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.