Home
Lezing 'Bestaat er een Europese Architectuur?'


Bestaat er een echt Europese architectuur? Wel degelijk, volgens Hans Ibelings, internationaal bekend architectuurcriticus en hoofdredacteur van A10 New European Architecture. Het is de explosieve groei van steden in de 19 eeuw die volgens Ibelings een onderscheiden Europese bouwkunst voortbrengt. Maar wat verbindt het bouwen in Moskou, Madrid, Minsk of München, Stockholm of Napels, Belgrado of Birmingham? Wat hebben het Guggenheim in Bilbao, de Zuev Workers Club of de Bauhausarchitectuur gemeen? Over de samenhang in en de toekomst van de Europese architectuur in een globaliserende wereld, spreekt Hans Ibelings op 22 januari, 15.30 uur bij Podium 303, KNSM-Laan 303.

Met een enorme verzameling afbeeldingen van gebouwen geeft Ibelings een unieke inkijk in de geschiedenis van de gehele Europese architectuur, West en Oost. Hij richt onze blik over het inmiddels denkbeeldige IJzeren Gordijn op gebouwen in Praag of Bucharest, Zagreb of Warschau die zelfs 20 jaar na de val van de Muur aan onze aandacht ontsnapt waren. Meer informatie ? 020-4193023

Podium 303 forum voor debat, kunst, politiek en literatuur is een initiatief van buurtbewoners van het Oostelijk Havengebied. Podium 303 is gevestigd op de KNSM-Laan 303.

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.