Home
La Grande Cour Gebouw van het Jaar


La Grande CourLa Grande Cour op het Westerdokseiland in Amsterdam heeft de prestigieuze BNA-prijs Gebouw van het Jaar 2008 gewonnen in de categorie ‘Woongebouw, Winkel’. De prijsuitreiking vond plaats in het ING House in aan de Zuidas in Amsterdam. Het ontwerp is gekozen uit zevenenzestig inzendingen.

De jury van de Bond van Nederlandse architecten (BNA), onder voorzitterschap Bob van Reeth, noemt La Grande Cour een “eigenzinnige herinterpretatie van het negentiende-eeuws Hollandse bouw­­blok” en roemt in zijn rapport de grootstedelijke kwaliteiten van de gebouwen. “Alsof de jury zich in het buitenland bevond, zulke fenomenale vergezichten biedt het prettig drie­dimen­­sio­­nale land­schap van de binnenhoven. Openingen in de gevel halen de buitenwereld naar binnen.”

La Grande Cour is onder supervisie van Meyer en Van Schooten Architecten ontwikkeld. Het opvallende complex westkant van het Centraal Station heeft ogenschijnlijk zwevende bouwlagen. Het omvat drie gebouwen die elk door een ander architectenbureau ontworpen zijn. Naast Meyer en Van Schooten zijn dat Heren 5 architecten en de Architekten Cie.

La Grande Cour is opgenomen in de westelijke wandel- en fietsroutes   van Stadswandelkantoor. Meer over de Grande Cour hier.

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.