Home
TV Hongkong in Oostelijk Havengebied


Steeds meer Chinezen komen zich in Europa oriënteren. Zo maakt een televisieploeg uit Hongkong een film van drie kwartier over Nederland en België. Daarin zit veel Amsterdam, met onder meer beelden van het Oostelijk Havengebied. En dus wordt Stadswandelkantoor gebeld voor een rondleiding. Vooral in bruggen is men zeer geïnteresseerd.

Het is leuk, maar ook een tikje vermoeiend. Een regisseur die niet snel tevreden is. Vijf takes van een introductie over het gebied bovenop de Pythonbrug tussen Borneo en Sporenburg. Inleidend praatje van een met buitengewone charme over de brug wandelende jonge vrouw. Maar haar verhaal moet niet haperen. 'Eastern Docklands', hoe zeg je dat precies, let op de 's' aan het einde. Bovendien moet ik me na haar praatje op ´natuurlijke´ wijze bij haar voegen om samen verder te wandelen, terwijl zij allerlei zijwaartse bewegingen uit de kast haalt. 'Is uw core business is het maken van gracieuze bewegingen?' Zij ontkent het niet.

Het verhaal gaat dat Aziaten weinig op hebben met kunst en architectuur. Maar de binnenstad van Amsterdam had veel indruk op de ploeg gemaakt. Daarbij was het journaliste Grace Y.T. Tse van Cable Entertainment News opgevallen dat de mensen zo ontspannen en niet gestresst over straat lopen. Dat is in Hongkong heel anders, zegt ze. In Hongkong moet alles snel, iedereen rent over straat. Verder is ze verrukt over de creativiteit en de kleurrijkheid in het Oostelijk Havengebied. Het Piraeusplein is uit de kunst, de brandtrap, de serres, de vensters, de bestrating. Het Barcelonaplein lijkt wel een operahuis. En dan die bruggen, wat een weelde... BF

 

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.