Home
Fietstocht langs IJ-oevers


Nieuwendammerdijk, Amsterd/NoordAan haar rondleidingen-programma heeft Stadswandelkantoor een fiestocht langs de IJ-oevers toegevoegd. Sinds Amsterdam zijn gezicht weer naar het water probeert te keren, groeit de belangstelling voor de IJ-oevers navenant. En fietsen langs de IJ-oevers, dat is het wel. De afwisseling kan niet groter zijn: oeverlandschappen, machtige sluizen, dorpsachtige dijkbebouwing, voormalige scheepswerven...  

De fietstocht gaat langs Oosterdok, Prins Hendrikkade Zeeburgerkade naar het nauwelijks bekende Zeeburgereiland - een van de rafelranden van de stad. Beslist een 'event'  is een wandeling met de fiets aan de hand over de Oranjesluizen naar Amsterdam Noord. 

Daar, in Noord, wacht u de wellicht grootste verrassing: de huisjes van het voormalige stadje Schellingwoude, en dan de zeer lange Nieuwendammerdijk, een van de absolute highlights van Amsterdam, nog nauwelijks ontdekt door de toerist. Zelfs Amsterdammers zijn stomverbaasd zoveel schoons te zien in Amsterdam-Noord, toch vaak het lelijke eendje van Amsterdam genoemd.

U kunt met uw eigen fiets gaan, u kunt ook een fiets huren. Wij informeren u daarover, als u belt of mailt. 

Duur: ongeveer 3 uur
Prijs:  € 12,50 per persoon voor een groep van minimaal 6 personen.
Kleinere groepen betalen in totaal € 75.
Reserveren / info: Stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022.

 Terug

N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.