Home
Voettocht Jordaan


tadswandelkantoor-medewerker Gerard Goudriaan schreef een gids met een mooie route door Oud-Amsterdam. Met veel aandacht voor zowel de historie als de vernieuwing van dit bruisende gebied.

 

Op deze tocht komt u door het oudste deel van de stad, dat zich vooral tussen de 13e eeuw en de 17e eeuw heeft ontwikkeld.

Iedere eeuw uit deze geschiedenis vindt zijn plekje op deze route. De oudste straatjes van Amsterdam, zoals de Zeedijk die oorspronkelijk een zeedijk was, de enige twee houten huizen die het historische centrum nog telt en de vele gevelstenen uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Kerken als de Oude Kerk en de Zuiderkerk. En markante voorbeelden van de bouwstijl van de Amsterdamse School. In dit deel van Amsterdam is ook veel stadsvernieuwing die vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw op gang is gekomen. Hoewel er nauwelijks groen op de route te vinden is, zult u verrast worden door de bijna dorpse rust en de romantische sfeer die te vinden zijn in een wijk als de Nieuwmarktbuurt.

 

De gids ‘Voettocht door Oud-Amsterdam’ is verkrijgbaar bij een aantal Amsterdamse boekhandels in het centrum en omgeving en bij de auteur zelf (gg@stdswandelkantoor.nl). Hij kost 10 euro, bij verzending exclusief verzendkosten.

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.