Home
Magdeburgers in Amsterdam 


Het Oostelijk Havengebied en IJburg, beide in Amsterdam, zijn over de hele wereld beroemd om hun vernieuwende stedenbouw en waterfront-architectuur. De bouwingenieurs van Axel Rolfs Ingenieurbüro uit het Duitse Magdeburg, gespecialiseerd in de ‘Tragwerks- und Bauplanung’, kwamen er eind september 2007 graag een kijkje nemen.

Dat alles op één dag, wat makkelijk kan, als je het een beetje afwisselt. Het Oostelijk Havengebied werd wandelend gedaan, IJburg ging ‘s middags op de fiets, via prachtige oeverlandschappen. Met name de kavels op het Klein Rieteiland vielen daar in de smaak. Beide bezoeken werden voorafgegaan door lezingen in de voormalige passagiershal van de Kon. Ned. Stoomboot Maatschappij met tussendoor een lunch in de inmiddels als restaurant gebruikte hal. Magdeburg werd in de oorlog vrijwel geheel verwoest, lag na de oorlog enkele decennia in de DDR. Op de Dom na werd de oude stad niet weer opgebouwd. De stad timmert aan de weg met opmerkelijke stedenbouw.

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.