Home
Nieuwe Rembrandtwandeling door oud Amsterdam.


Bezoekers van Amsterdam kunnen nu kiezen uit een reeks nieuwe rondleidingen bij Stadswandelkantoor. De eerste is beschikbaar: onze historische en biografische Rembrandtwandeling. Hij voert u langs plekken in oud Amsterdam die op Rembrandts schilderijen en tekeningen te zien zijn. Langs de verschillende locaties waar hij gewoond en gewerkt heeft - dat was niet alleen in het Rembrandthuis. En door het Amsterdam van die uitzonderlijke Gouden Eeuw, waarin de Republiek der Verenigde Nederlanden het welvarendste land van Europa en een absolute wereldmacht was.

Rembrandthuis Rembrandt, zelfportret

Eigenlijk is deze Rembrandtroute het gevolg van een misverstand. De NRC, de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) en de Stentor publiceerden onlangs een verhaal over Rembrandt. Daarin stond ook een Rembrandtroute vermeld, die op papier voor drie euro verkrijgbaar zou zijn bij Stadswandelkantoor. Wij wisten nergens van! Het is niet leuk om mensen teleur te stellen, en na het derde telefoontje besloten wij daarom zelf aan de slag te gaan en een Rembrandtwandeling in ons nieuwe aanbod voor 2011 op te nemen. Voor liefhebbers van schilderkunst en geschiedenis een mooie gelegenheid om meer te weten komen over historisch Amsterdam en natuurlijk over Rembrandt zelf: op de keper beschouwd was hij behoorlijk hedendaagse persoonlijkheid.

Deze maand volgen nog andere nieuwe wandelingen en fietstochten door fascinerend Amsterdam. Wij houden u op de hoogte. Zie hier meer over de Rembrandt rondleiding.

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.