Home
Nieuwe Rembrandtwandeling door oud Amsterdam.


Bezoekers van Amsterdam kunnen nu kiezen uit een reeks nieuwe rondleidingen bij Stadswandelkantoor. De eerste is beschikbaar: onze historische en biografische Rembrandtwandeling. Hij voert u langs plekken in oud Amsterdam die op Rembrandts schilderijen en tekeningen te zien zijn. Langs de verschillende locaties waar hij gewoond en gewerkt heeft - dat was niet alleen in het Rembrandthuis. En door het Amsterdam van die uitzonderlijke Gouden Eeuw, waarin de Republiek der Verenigde Nederlanden het welvarendste land van Europa en een absolute wereldmacht was.

Rembrandthuis Rembrandt, zelfportret

Eigenlijk is deze Rembrandtroute het gevolg van een misverstand. De NRC, de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) en de Stentor publiceerden onlangs een verhaal over Rembrandt. Daarin stond ook een Rembrandtroute vermeld, die op papier voor drie euro verkrijgbaar zou zijn bij Stadswandelkantoor. Wij wisten nergens van! Het is niet leuk om mensen teleur te stellen, en na het derde telefoontje besloten wij daarom zelf aan de slag te gaan en een Rembrandtwandeling in ons nieuwe aanbod voor 2011 op te nemen. Voor liefhebbers van schilderkunst en geschiedenis een mooie gelegenheid om meer te weten komen over historisch Amsterdam en natuurlijk over Rembrandt zelf: op de keper beschouwd was hij behoorlijk hedendaagse persoonlijkheid.

Deze maand volgen nog andere nieuwe wandelingen en fietstochten door fascinerend Amsterdam. Wij houden u op de hoogte. Zie hier meer over de Rembrandt rondleiding.

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.