Home
Poolse projectontwikkelaars bestuderen waterfront Amsterdam


Waterfront-ontwikkeling is hot, en dat merk je. En Amsterdam heeft daarbij een gidsfunctie. Uit alle landen van de wereld - van Auckland in Nieuw Zeeland tot het Canadese Toronto komen stedenbouwers naar Amsterdam om de oeverontwikkeling hier te bezichtigen. Wij mochten er al vele rondleiden. Zo ook uit Polen.

 

Projectontwikkelaar Invest Komfort uit Gdynia heeft van de overheid de opdracht gekregen een plan voor een prestigieus waterfront te maken voor Gdansk, Gdynia en Sopot, een soort drielingstad. De projectontwikkelaars kwamen zich oriënteren in Amsterdam. Het werd een flitsprogramma: Stadswandelkantoor haalde met de auto ze op bij The Grand - nog snel iets over de prachtige historie van het gebouw verteld - en toen direct door naar het Oostelijk Havengebied en IJburg, met op de terugweg nog even een vluggertje aan de Silodam. Tal van foto’s werden gemaakt. Interessant, want Invest Komfort heeft ook de opdracht om de architecten te selecteren, en we hebben enkele zeer goedkeurende commentaren gehoord. 's Middags weer afgeleverd op Schiphol - de valiezen gingen mee in de kofferbak. Waarna direct het vliegtuig in op weg naar Kopenhagen, de volgende stopplaats op de oriëntatiereis.    

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.