Home
Regilio Tuur, de Zuidas en Stadswandelkantoor


Regilio Tuur op de Zuidas.Een gids is ook maar een mens. En een architect ook. Dus toen onze gids met een groep Brabantse architecten op de Zuidas voor het gebouw van de Royal Bank of Scotland Regilio Tuur zag, aarzelde hij geen moment, stak de straat over en vroeg of we met hem op de foto mochten. Vriendelijke vent, Regilio, dus dat was meteen geregeld.

Voor wie op 18 september 1988 niet (bewust) heeft meegemaakt: Regilio Tuur werd op die dag letterlijk in één klap beroemd door in de finale van de Olympische Spelen in Seoul de toenmalige wereldkampioen Kelcie Banks binnen dertig seconden knock-out te slaan. Het was midden in de nacht, maar iedereen was wakker gebleven en Nederland ontplofte zowat.

En nu zagen we hem hier in Amsterdam. Incognito, gewoon op de fiets. Een paar dagen over uit New York, waar hij woont en werkt als mental coach en een designbedrijf heeft. Op reis moet je natuurlijk je conditie bijhouden en waar doe je dat beter dan op de Zuidas? Elk gebouw daar heeft een fitnessruimte - Amsterdam beschikt ongetwijfeld over de fitste bankiers ter wereld  

Incognito of niet, wij herkenden Regilio Tuur natuurlijk direct. Trouwens, incognito... een kleine hint omtrent zijn identiteit was er wel, witte bokshandschoenen bungelden nonchalant om zijn hals. Op de foto Regilio Tuur met LXarchitecten en de gids van Stadswandelkantoor (vierde van links).

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.