Home
Nieuwe website: architectuuramsterdam.nl


ArchitectuurfondsStadswandelkantoor heeft de afgelopen jaren interviews gehouden met de belangrijkste ontwerpers van het Oostelijk Havengebied. Dit audioarchief wordt de komende tijd voor iedereen toegankelijk gemaakt op een nieuwe website. Wij hebben daarvoor van het Stimuleringsfonds voor de Architectuur en de stichting Cultuurlijn een subsidie ontvangen. De interviews geven een uniek inzicht in de achtergronden van de stedenbouwkundige plannen en architectuur van het Oostelijk Havengebied en de keuzen die in het ontwerpproces gemaakt zijn.

De interviews zijn gehouden door architectuur- en erfgoedjournalisten Bert Franssen en Ruud van Soest, oprichters van Stadswandelkantoor. Zij spraken met Frits van Dongen (The Whale), Rudy Uytenhaak (Hoop, Liefde, Fortuin), Ton Schaap (Rietlanden), Marlies Rohmer (grachtenpand Java-eiland), Koen van Velsen (Pacman op Borneo), Han van den Born (woning Sporenburg), Paul Wintermans (woningen KNSM-eiland, openbare ruimte Java-eiland), Christian Rapp (Piraeus), Guy Rombouts (woordbruggen Java-eiland), Tom van de Pol (school Rietlanden) en Sjoerd Soeters (Java-eiland).

Het audioarchief is later aangevuld met Jo Coenen (KNSM-eiland) en Andries Laane (Loods 6, pakhuis Afrika) en recentelijk is gesproken met Adriaan Geuze (Borneo Sporenburg), Henk de Vroom (kunst in de publieke ruimte) en Felix Claus (woningen Rietlanden en Sporenburg, Gibraltar, Mövenpick Hotel). Een gesprek met Frank Bijdendijk (directeur Stadgenoot, toen Het Oosten) staat op het programma.

De nieuwe website, Architectuur Amsterdam, geeft een overzicht van de architectuur geschiedenis en de moderne architectuur van Amsterdam. De website  is een gezamenlijk project met Visual Text, zusterbedrijf van Stadswandelkantoor en gespecialiseerd in open cultuur projecten. 

 

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...




Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.