Home
Urban Tales Oostelijk Havengebied


De stand van 'Urban Tales'op de Uitmarkt 2007

In het Oostelijk Havengebied te Amsterdam wordt een archief aangelegd van 'urban tales', waar gebeurde stadsverhalen. Dat gebeurt om te laten zien hoe bijzonder het gebied was en is. Het zijn ‘bijzondere stadsverhalen en actuele informatie van een verrassend stuk Amsterdam,’ aldus de promotiecampagne.

Het wordt een groeiend archief van verhalen die echt gebeurd zijn. Oostelijk Havengebied is daarbij ruim genomen: het loopt van het Oosterdokseiland, vlak bij het Centraal Station, tot en met Borneo. Het gebied heeft een gemeenschappelijk verleden van allerhande havenactiviteiten. Nadat de haven verplaatst was naar locaties ten westen van Amsterdam, kwam het braak te liggen, gereed voor een volgende opwindende fase in zijn bestaan. Want sinds de jaren negentig kwam er opzienbarende architectuur, gevolg van baanbrekende stedenbouwkundige visies. Plus een geweldig cultureel aanbod, dat nog steeds rijker wordt, met de pas geopende Openbare Bibliotheek en straks het conservatorium.

De urban tales zijn te bekijken via www.oostelijkhavengebied.nl. Bezoekers van de site kunnen zelf ook een urban tale toevoegen.  Je kunt dus regelmatig kijken wat er voor nieuws bij gekomen is.

Urban Tales van het Oostelijk Havengebied is een initiatief van 16 instellingen die in het Oostelijk Havengebied cultuur en ontspanning organiseren. Daaronder het Bimhuis voor jazzmuziek, Muziekgebouw aan 't IJ, het Lloyd Hotel, Loods 6 en Stadswandelkantoor.

 Terug

N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.