Home
Voettocht door Oud-Amsterdam


Stadswandelkantoor-medewerker Gerard Goudriaan schreef zijn tweede wandelgids. Ditmaal met een route door het oudste deel van Amsterdam, dat tussen de 13de en de 17de eeuw gestalte kreeg.

Cover Voettocht door Oud Amsterdam

Iedere eeuw uit deze geschiedenis vindt zijn plekje op deze route. Ze gaat langs de oudste straatjes van de stad, zoals de Zeedijk, langs de enige twee houten huizen die het historische centrum nog telt en vertelt over de gevelstenen uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Topmonumenten als de Oude Kerk en de Zuiderkerk worden beschreven. Maar ook markante voorbeelden van de Amsterdamse School. En de stadsvernieuwing die in de jaren ’70 van de vorige eeuw op gang kwam. Grootstedelijkheid komt voor naast de dorpse rust en romantische sfeer in de Nieuwmarktbuurt.

Het is de tweede gids uit de serie voettochten door Amsterdam. Opvolger van de al na een jaar uitverkochte Voettocht door de Jordaan.

De gids ‘Voettocht door Oud-Amsterdam’ is verkrijgbaar bij een aantal Amsterdamse boekhandels in het centrum en omgeving en bij de auteur zelf: gg@stdswandelkantoor.nl. Hij kost 10 euro, bij verzending exclusief verzendkosten.

 

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.