Home
Prachtige stadswandeling mét binnenprogramma


Amsterdam, stad van alle seizoenen, is in de wintermaanden extra sfeervol. Stadswandelkantoor introduceert daarom juist nu speciale winterwandelingen: een combinatie van wandeling en binnenprogramma, met bezoek aan het Paleis op de Dam of het historische grachtenhuis van een van Amsterdams voornaamste families.

Meestal kun je uitstekend wandelen in de wintermaanden. Maar de wandeling mag iets korter zijn dan bij zomerse temperaturen. Na de rondleiding door de oude binnenstad bezoekt u nu het Paleis op de Dam. En onze wandeling door het werelderfgoed van de Amsterdamse grachtengordel combineren we nu met een bezoek aan Museum Van Loon, de 17de eeuwse woning van een vooraanstaande kooplieden- en regentenfamilie. U ziet niet de voorverpakte ervaringen van de belevingsindustrie, maar the real thing. Hier gebeurde het echt, hier werd de geschiedenis van Amsterdam gemaakt, u ziet het met uw eigen ogen.

Paleis op de DamRondleiding oude binnenstad plus bezoek aan het Paleis op de Dam
Het 'Achtste Wereldwonder' werd het oude stadhuis van Amsterdam wel genoemd. Inderdaad, het Paleis is een indrukwekkend gebouw, het grootste stadhuis van de toenmalige wereld, passend bij onze status van wereldmacht in die tijd. Maar je beseft pas echt wat 'Gouden Eeuw' betekent, als je het gebouw van binnen bekijkt. Zelden zie je in Nederland zo'n rijke decoratie van schilderingen, kroonluchters, tapijten, beeldhouwwerk, en meubilair. Onze belangrijkste kunstenaars werkten eraan mee. Koninklijk paleis, stadhuis, rechtbank, plaats waar ter dood veroordeelden hun laatste stappen zetten, museum en zetel het bestuur van de belangrijkste wereldstad van de 17de eeuw. Ook over deze historische achtergrond van het Paleis op de Dam vertelt onze professionele gids. Zie rondleiding Paleis op de Dam.


Museum Van LoonGrachtengordelwandeling plus bezoek aan Museum Van Loon
Museum Van Loon - ooit het woonhuis van deze welgestelde familie - is een ander voornaam huis uit de Amsterdamse geschiedenis. Na de rondleiding waarbij u alles hoort over de grachtengordel, geeft het huis Van Loon je een indruk hoe een voorname familie in Amsterdam leefde. Ook het Koetshuis is pas gerestaureerd en is nu toegankelijk voor bezoekers.
De geschiedenis van de familie Van Loon is verbonden met de grote kerkelijke twisten in de zeventiende eeuw, de oorlog met Spanje en de relatieve vrijheid die in Amsterdam heerste. De handel in de Oost bracht de familie grote rijkdom, weerspiegeld in het dubbelhuis en zijn inrichting. Als internationale handelsstad was Amsterdam onovertroffen. 'Nederland moet weer de VOC-mentaliteit uitstralen', zei voormalige premier Balkenende. Hier ziet u wat hij bedoelde. Zie Rondleiding Museum Van Loon.

Meer informatie? Bel 020-4190022 of mail naar info@stadswandelkantoor.nl.

 

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.