Home
Winter 2013: rondleiding met binnenprogramma


Amsterdam is in de wintermaanden extra sfeervol. Tijd voor een mooie winterwandeling dus: een wandeling door het oude centrum van Amsterdam gevolgd door een rondleiding in het Paleis op de Dam. Of een wandeling over de grachten met aansluitend bezoek aan Museum Van Loon, het historische grachtenhuis van een van Amsterdams voornaamste families uit de zeventiende eeuw.

Paleis op de DamRondleiding oude binnenstad plus bezoek aan het Paleis op de Dam
Het 'Achtste Wereldwonder' werd het oude stadhuis van Amsterdam wel genoemd. Een indrukwekkend gebouw, het grootste stadhuis van de toenmalige wereld, passend bij onze status van wereldmacht in die tijd. Maar je beseft pas echt wat 'Gouden Eeuw' betekent, als je het Paleis van binnen bekijkt. Zelden zie je in Nederland zo'n rijke decoratie van schilderingen, kroonluchters, tapijten, beeldhouwwerk en meubilair. Onze belangrijkste kunstenaars werkten eraan mee. Koninklijk paleis, stadhuis, rechtbank, plaats waar ter dood veroordeelden hun laatste stappen zetten, museum en zetel van het bestuur van de belangrijkste wereldstad van de 17de eeuw. Ook over deze historische achtergrond van het Paleis op de Dam vertelt onze professionele gids. Prijs: € 12,50 p.p. plus toegang tot het Paleis (gratis tot € 10,-). Bel voor meer informatie.


Museum Van LoonWandeling door de grachtengordel en bezoek aan Museum Van Loon
Tijdens de tocht over de grachten vertellen we u alles over ontwerp en aanleg van de grachtengordel, werelderfgoed sinds 2010 en dit jaar precies vierhonderd jaar oud. Het is een buitengewoon interessant verhaal over de belangrijkste stad van de zeventiende eeuw.

De rondleiding door het huis Van Loon geeft u daarna een indruk van het leven van een kooplieden- en regentenfamilie uit de Gouden Eeuw. Je ziet hoe zo'n voornaam 17de eeuws grachtenpand was ingedeeld en ingericht. Het vorig jaar gerestaureerde Koetshuis van de Van Loons is nu toegankelijk voor bezoekers.
De geschiedenis van deze familie is verbonden met de grote kerkelijke twisten in de zeventiende eeuw, de oorlog met Spanje en de relatieve vrijheid die in Amsterdam heerste. De handel in de Oost bracht de familie grote rijkdom, weerspiegeld in het dubbelhuis en zijn inrichting. Als internationale handelsstad was Amsterdam onovertroffen. 'Nederland moet weer de VOC-mentaliteit uitstralen', zei voormalige premier Balkenende. Hier ziet u wat hij bedoelde.
Prijs: € 12,50 p.p. (kleine groepen betalen iets meer), plus toegang tot het Paleis (gratis tot € 8,-). Bel voor meer informatie.

Reserveren of meer informatie? Bel 020-4190022 of mail naar info@stadswandelkantoor.nl.

 

 Terug

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.