Home
Stadswandelkantoor in Week van de Geschiedenis


Van 13 t/m 22 oktober kunt u bij meer dan 600 instellingen in het hele land de geschiedenis induiken. Samen zijn zij goed voor meer dan 600 activiteiten, variërend van speciale optredens, speurtochten, films en lezingen tot bezoeken aan historische locaties en museumschatten. Het thema van de Week van de Geschiedenis is ‘Geloof & Bijgeloof’.

De derde Week van de Geschiedenis wordt georganiseerd door Anno, in samenwerking met de Nederlandse Museum Vereniging en Archiefkoepel Diva. De Week van de Geschiedenis is een initiatief van Anno en het Historisch Nieuwsblad.

Stadswandelkantoor doet mee met 3 wandelingen, die in het teken staan van religie. Een wandeling langs hofjes in de Jordaan, die meestal met religieuze motieven gesticht werden. Een wandeling door Middeleeuws Amsterdam aan de 'oude zijde' van Damrak en Rokin, het gebied van de Wallen, destijds voor de helft in bezit van kloosters en kerken. En een wandeling Religieus Amsterdam, door de hele oude stad: langs kerken, kapellen en kloosters, plekken met een religieuze achtergrond.

 

 Terug

N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.