Home
  

6 dagen wandelen in Berlijn


Ieder jaar organiseert Stadswandelkantoor een wandelweek naar Berlijn. Hij voert door onbekend en minder bekend Berlijn. De nadruk van de reis ligt op architectuur, cultuur en stedenbouw.

BranderburgerTor Spree  U-Bahn

Potzdammer Platz Holländisches Viertel Hauptbahnhof Nederlandse Ambassade, Rem Koolhaas

Het programma voert ons naar minder bekende hoogtepunten in de architectuur van Berlijn zoals de Philologische Bibliothek der Freien Universität van Norman Foster. Stedenbouwkundig interessant, gelijkend op IJburg in Amsterdam, is het nieuwbouwgebied rond de Rummelsburger Bucht met onder meer het schiereiland Stralau. Verder zullen we enkele tuindorpen bezoeken uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, die twee jaar geleden op de werelderfgoedlijst van de Unesco zijn geplaatst. Bezoeken aan swingende plekken in Berlijn zullen niet ontbreken. We gaan naar het ‘Wilde Oosten’ in Friedrichshain en maken een wandeling door het nog steeds zeer aantrekkelijke Kreuzberg.

De kosten bedragen minimaal € 450 per persoon.

Praktische zaken
Kosten: vanaf € 450 in een appartement voor 2 personen en bij vroeg te boeken treinreis.
Periode: wordt nog bekend gemaakt.
Begeleiding: Gerard Goudriaan (Stadswandelkantoor).
Aantal: Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Goudriaan, telefoon 020-4197582 of e-mail gg@stadswandelkantoor.nl. U krijgt dan een uitgebreid programma en verdere info over boekingsvoorwaarden gemaild of toegestuurd.


N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.