Home
 

Ontdekkingstochten door Nieuw-West


Wandelen door Nieuw-West is een recept voor verrassing. Tenminste als u de beeldvorming in de media gelooft. Het stadsdeel zou saai en monotoon zijn? Nou, dan staat u wat te wachten. Afwisselende stadslandschappen, vriendelijke stukjes groen, een beroemd hoofdstuk uit de architectuurgeschiedenis én up-to-date stedenbouw met pronte architectuur, alles door elkaar. Kortom: dat saai- verhaal is lang en breed achterhaald.

 'De Verfdoos' - Slotermeer Calandtoren - Osdorp Schotelcity 

Spanning en conflicten? Stel uw oog maar vast in voor wat u in werkelijkheid ziet: een kleurrijke bevolkingsmix van oerhollanders, migranten en nieuwe stedelingen. Je ziet nieuwe cultuur-in-de-maak, echt Amsterdams met een vleugje buitenland, mensen die de weg omhoog zoeken en vinden. Soms weerbarstig, maar je voelt gewoon de geweldige opwaartse druk in de straten. Natuurlijk, er zijn ook problemen, zoals overal. Maar in een stad die ‘de boel een beetje bij elkaar houdt’ – met dank aan Job Cohen – lukt dat gewoon. Toch?

Zo’n wandeling door Nieuw-West is geen spektakelstuk, maar een subtiel genot. Houdt u daarvan, dan kunt kiezen uit drie rondleidingen vol afwisseling en verrassing:
- Wandeling Slotermeer en Geuzenveld: gemengde route met accent op het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Cornelis van Eesteren en op de levendige marktbuurt van Plein 40-45. Met als toegift een wederopbouw monument en een heel bijzonder nieuwbouwwijkje.
- Wandeling Osdorp en Slotermeer: gemengde route door de Meer en Vaart-buurt met zijn nieuwbouw, groen en het waterfront van de Sloterplas. Toegift: een bijzonder wijkje en een gezellige markt.
- Fietstocht door de Westelijke Tuinsteden: gemengde route met het bovengenoemde plus van alles en nog wat erbij. U krijgt een goed beeld van hoe de ideale stad van na de wereldoorlog er uitzag en hoezeer Nieuw-West nu een hedendaags stuk Amsterdam aan het worden is met een heel eigen gezicht.

Amsterdam Nieuw-West: don't miss it!

Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.

 Witte Dorp - GeuzenveldSloterplas

 

 

 

 N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.