Home
 

De oude binnenstad


Op deze route leer je de binnenstad kennen in al zijn facetten. De wandeling is uiterst afwisselend. In Amsterdam loopt de tijd dooreen. De Gouden Eeuw mengt zich met de Middeleeuwen, de moderne tijd dringt erin door. Je komt door stiltegebieden van nu en de levendige rosse buurt. Je ziet het antieke klooster waar Hillary Clinton en Mick Jagger overnachtten - een Karel Appel hangt bijna terloops aan de straatkant. 

  
  

We beginnen de wandelen op de Zeedijk, een van de sfeervolste straten van de stad, voormalig no-go area. Volgen een tijdje het tracé van de middeleeuwse stadsmuur, met de nog bestaande Anthoniespoort. Wandelen door het voormalige industriegebied de Lastage, nu de Nieuwmarktbuurt, passeren de Montelbaanstoren. We zien zeldzaam geslaagde stadsverniewingsprojecten, prachtige doorkijkjes en uitzichten, nemen een stukje Waterloopleinmarkt mee, komen bij het Begijnhof en lopen dan via de Dam resoluut naar de Wallen, waar nu veel over te doen is, maar uiterst sfeervol is het zeker. Na afloop kun je de Oude Kerk bezoeken of de prachtige schuilkerk even verderop. Of gewoon even napraten in een van de vele cafeetjes of op een terras.

Verdere gegevens wandeling:
Rondleiding op afspraak voor kleine of grote groepen.
Prijs: € 10 per persoon. Voor bedrijven en instellingen komt de btw erbij.
Kleine groepen betalen per persoon iets meer.
Duur: ongeveer 2 uur
Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.