Home
 

Te land en te water


De hoogtepunten van deze wandeling liggen wat verder uit elkaar dan in het centrum dus we lopen soms wat steviger door. Op onze route komen we veel moderne architectuur tegen met een aantal gebouwen van hoge kwaliteit. We belanden aan de oever van de Douro, bezoeken een vissersdorp aan de overkant en wandelen langs die oever terug.

Bom sucesso, Porto Casa da Musica, Porto

De wandeling begint bij het metrostation Casa da Música, ontworpen door Eduardo Souto de Moura. Vandaar verkennen we de directe omgeving van de rotonde van Boavista met een diversiteit aan moderne architectuur van zeer verschillende snit. We staan stil bij, inderdaad, het Casa da Musica van Rem Koolhaas en nemen ook een kijkje bij de overdekte markt van Bom Sucesso. We steken door naar de Rua do Campo Alegre met onder andere een enorm kantorencomplex uit 1970, aangepast in 1982. We bekijken de Letterenfaculteit en de Faculteit van de Architectuur van de Universiteit van Porto. Via het studentenhuis (letteren) dalen we af en passeren de ateliers van onder andere de architecten Souto de Moura en Siza Viera. Aan de rivier zien we het restaurant in het huis van de Ponte da Arrábida, met elementen die aan ‘De Stijl’ doen denken, dat indertijd gebruikt werd als observatiepost tijdens de bouw van deze brug. We nemen het bootje naar de overkant (kost 1 euro !) en kunnen door het traditionele vissersdorp Afurada wandelen. Vandaar wandelen we langs de oever terug richting Porto met een mooi zicht op de skyline van Porto en kunnen goed zien hoe de stad op de rivieroever is gesitueerd. We eindigen op de kade van Gaia, bij de portkelders en de ijzeren dubbeldeksboogbrug.


N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.