Home
  

Wandelen in Porto


Porto, de tweede stad van Portugal en een van de oudste steden van Europa, ontstond in de Middeleeuwen op de noordelijke oever van de rivier de Douro. Vijf imposante bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia op de zuidelijke oever, de bakermat van de Portwijn.

Porto is een stad van talloze kerken, veelal in barokke bouwstijl, maar ook met monumenten uit de middeleeuwen en bijzondere architectuur uit het verleden. Een stad van pleinen, lanen, parken, nauwe straatjes en een schijnbare voortdurende verkeerschaos. Een stad van klassieke cafés en ‘tearooms’, ambachtelijke winkels en werkplaatsen, hectische winkelcentra. Porto is ook de stad waar vanaf zo rond 1925 boeiende, moderne architectuur werd gerealiseerd en waar de afgelopen decennia de befaamde Porto school van de architectuur is verankerd.

U kunt met Felix van Rijn meewandelen op drie routes. Hij woont sinds 1998 een groot deel van het jaar in Porto en heeft de afgelopen jaren met veel plezier met vrienden en familie in Porto gewandeld. Toeristische hoogtepunten worden niet geschuwd, maar we wandelen ook langs minder bekende plekjes en u krijgt toelichtingen van een ‘bijna-local’.

Wanneer Felix van Rijn in Porto is, kunnen minimaal vier en maximaal tien personen meewandelen voor €12 per persoon. De wandelingen duren minimaal twee uur. Met de deelnemers wordt per wandeling de dag en de tijd afgesproken.

Voor informatie over wandelperioden en afspraken: felix.van.rijn@noach.nl, tel. 020 676 3507.

Een kennismaking
met verrassingen

Rondje om de kerk

Te land en te water

Tips voor Porto op eigen houtje

Kennismaking met het bruisende centrum van Porto. Wandelen langs barokke kerken, de vele tegeltableaus (azulejos) bewonderen. Een bezoek brengen aan een van de vijf mooiste bibliotheken ter wereld. Langs traditionele cafés en nieuwe hippe horeca. Ten slotte een terrasje pakken aan de oever van de Douro . Onderweg zien we verrassende voorbeelden van architectuur uit de 20e eeuw.

Meer …

Wandelen door en rond het middeleeuwse Porto rond de kathedraal, waarvan de bouw begonnen werd aan het eind van de twaalfde eeuw. Door nauwe, soms steile straatjes, maar ook met schitterende panorama’s. Waar het Porto uit het verleden nauw verweven is met het Porto van nu. De wandeling voert dan ook langs acht eeuwen geschiedenis van Porto.

Meer …

 

Een wandeling langs een aantal architectuurhoogtepunten van na 1950, waaronder het Casa da Musica van Rem Koolhaas, en de architectuurfaculteit van de Universiteit van Porto van Álvaro Siza Viera.

We bezoeken een vissersdorpje aan de overkant van de Douro, waar de was nog op traditionele wijze gedroogd wordt en wandelen langs de zuidelijke oever terug, met zicht op markante gebouwen van Porto aan de overkant.

Meer…

Op eigen houtje Porto verkennen?

We hebben, in aanvulling op de beschrijvingen van de wandelingen, een aantal plekken beschreven die ook de moeite van een bezoekje waard zijn.

Meer ...

 

N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.