Home
 

Rembrandt route


De route gaat door het Amsterdam van Rembrandt. We komen langs verschillende plekken die door Rembrandt geschilderd of getekend zijn, zoals de Montelbaanstoren en de Waag. Waar de Nachtwacht geschilderd werd, en waar hij later kwam te hangen. We zien ook zijn atelier en zijn eerste woning, en de twee plekken in Amsterdam waar zijn innig geliefden begraven werden.

Zelfportret Rembrandt Ingang Rembrandts atelier en woonhuis, Rembrandthuis Het Joodse Bruidje, Rembrandt

Er zijn genoeg vragen die onderweg opkomen. Hoe was de kunsthandel georganiseerd, hoe verdiende Rembrandt veel geld en hoe verloor hij dit weer? Wie kochten al die schilderijen trouwens en welke kunstenaars waren er nog meer actief? Wat werd er gegeten en gedronken in die tijd? We zien de stegen en pleinen en grachten die Rembrandt met zijn eigen ogen zag. Trekken parallellen tussen toen en nu.

Je krijgt een beeld van Rembrandt, maar ook van Amsterdam en van de Gouden Eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. We vertellen over de stad in de 17e eeuw, hoe er geleefd werd, hoe de wereld georganiseerd was. Over de politiek in die dagen, de oorlogen en de rampen, maar ook over de booming economie, de voorname plaats van Amsterdam in de wereld en de bevolkingexplosie. Waar bruiste het in Amsterdam, waar waren de culturele hotspots? Wat speelde er in de politiek? Waar maakten de mensen zich druk om en waarover werd fel gediscussieerd? Hoe veranderde de stad en hoe zag hij er daarna uit?

De wandeling is goed mogelijk in combinatie met een bezoek aan het Rembrandthuis, of het Rijksmuseum. Verdere gegevens wandeling:

Reserveren / info: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.