Home

Amsterdam-West


Een van de mooiste wandelingen in Amsterdam gaat via de Westelijke Eilanden en het Westerdokseiland naar Amsterdam-West met onder meer de Westergasfabriek en de Spaarndammerbuurt. Een gebied ten westen van het Centraal Station. Geen massale toeristenstroom daar, maar in schoonheid en variatie nauwelijks te overtreffen. Een mix ook van modern en historisch.    
Een fietstocht is net zo goed mogelijk. 
Klik  hier

Westelijke Eilanden  Het Schip  Silodam

Daar is bijvoorbeeld de  Spaarndammerbuurt met zijn weergaloos mooie Amsterdamse School-architectuur van architect Michel De Klerk. Maar dan hebben we al een heel eind gewandeld. Door een stuk historisch Amsterdam. De sfeervolle Haarlemmerbuurt met vrij veel stadsvernieuwing, enkele supermoderne panden, grachtenhuizen van allure, gevelstenen. Daarna de Westelijke eilanden  met hun historie van strijd tegen de ‘stadsvernieling’ op het Bickerseiland, de verbouwde pakhuizen op het Prinseneiland en een verdwaald stukje stadsschoon, de Zandhoek, op het Realeneiland. De grootstedelijke bebouwing van het Westerdokseiland. En de intussen wereldberoemde Silodam, een recent appartementencomplex van architectenbureau MVRDV. Als er tijd is, besluiten we met de wandeling langs de Westergasfabriek, die een groots cultuurpark en populaire uitgaansplek geworden.

Verdere gegevens wandeling:
Duur: ongeveer 3 uur
Prijs: 15 euro p.p. excl. consumpties.
Vertrek: nader te bepalen

Reserveren: Stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl . Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.


N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.