Home

Amsterdam-Zuid


Wie stadsdeel Zuid het mooiste stadsdeel van Amsterdam noemt, zegt niks geks. Amsterdam is het mekka van de sociale woningbouw en de enorme rijkdom daarvan is vooral te zien in Zuid en omgeving.

H. Ronnerplein Diamantbuurt Amstelkade

Wat je ziet? De absolute top van de Amsterdamse School-architectuur, afgebeeld in ieder boek over de mondiale architectuur van de twintigste eeuw. Uitgebreide wijken met een verbijsterende architectonische kwaliteit, nadien nooit meer geëvenaard, gebouwd door een kleine groep hoog getalenteerde idealisten als Keppler, Tellegen, De Klerk, Kramer, Gratama, Van Epen, Van der Pek, Tak. Architectuur die verrees in een al even beroemd Plan-Zuid van Berlage. En dan hebben we het nog niet gehad over de aanwezige cultuur in het stadsdeel: onder meer Concertgebouw, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum.

Verdere gegevens wandeling:
Duur: ongeveer 2 uur
Prijs voor groepen: € 12,50 p.p.
Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel +31 (0)20 419 00 22 / +31 (0)6 419 676 25 / +31 (0)6 419 676 55.


N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.