Home

Architectuurwandeling Zuidas


On-Nederlands kan je de Zuidas zeker noemen. Dankzij de inbreng van veel buitenlandse architecten. Maar ook door ‘groot denken’ qua opzet en architectuur.

The Rock. Architect: Erick van Egeraat Zuidplein 

De Zuidas is een concurrent van bekende vestigingslocaties als Ørestadt in Kopenhagen/Malmö en Potzdammerplatz in Berlijn. Tegenover negen tot vijf-wijken als het Parijse La Défence, dat ’s avonds uitgestorven is, stelt de Zuidas een mengeling van kantoren, woningen, horeca, hotels, winkelcentra. Te vergelijken met de Potzdammerplatz, met heel gedurfde architectuur en met veel aandacht voor de openbare ruimte en kunst. En met de 'Zuidas Mens', die bijzondere variant van het menselijk ras die je hier veelvuldig tegenkomt. Een mooie en ook lastige ontwikkeling, die toch weer anders aangepakt wordt dan in andere Europese steden. Je kunt de Zuidas zien als een typisch voorbeeld van het zelfvertrouwen, de lef en het hoge niveau van de huidige Amsterdamse stedenbouw. Ook daarover vertellen we tijdens deze architectuurwandeling.

Verdere gegevens wandeling:
Duur: ongeveer 1,5 à 2 uur
Prijs voor groepen: € 12,50 p.p.
Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel +31 (0)20 419 00 22 / +31 (0)6 419 676 25 / +31 (0)6 419 676 55.


N I E U W S
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.