Home

 

Architectuurrondleidingen Amsterdam

Amsterdam trekt architectuurliefhebbers uit de hele wereld. De nieuwe architectuur en stedenbouw staat op een hoog niveau, er valt heel wat te zien. Waterfronts, zoals het Oostelijk Havengebied, IJburg en de noordelijke IJ-oever. Vogelaarwijken die een impuls krijgen, zoals de Bijlmermeer en de Westelijke Tuinsteden. Of binnenstedelijke vernieuwing als het Westerdokseiland, het Oosterdokseiland of de Funen. En dan is er natuurlijk nog de weergaloze historische architectuur van Amsterdam.

Hieronder vindt u ons programma voor de nieuwe architectuur en stedenbouw van Amsterdam. De rondleidingen worden begeleid door professionele gidsen met grondige achtergrondkennis van de Amsterdamse architectuur en stedenbouw.

Zie ook onze rondleidingen door de historische architectuur van Amsterdam.

Info? Reserveren? mail ínfo@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655

Een greep uit onze wandelingen en fietstochten
Nieuwe architectuur Amsterdam Oostelijk Havengebied Amsterdam
Het  Oostelijk Havengebied is een woonwijk geworden met spraakmakende architectuur en stedenbouw. Veel oude havengebouwen bleven staan. Architectuurtoeristen uit de hele wereld kijken hun ogen uit. De route kan ook op CS beginnen.
Meer informatie...
Javakade, Java-eiland, Amsterdam 
Oud en Nieuw Oostelijke Eilanden en Funen
De Oostelijke eilanden, aangelegd in de 17de eeuw als scheepswervengebied, zijn attractief door de mix van oud en nieuw. De Funen is een uiterst geslaagde nieuwbouwwijk: een parklandschap met zogenaamde 'hidden delights'.
Meer informatie...
Van Gendthallen
Nieuwe architectuur Amsterdam Fietstocht / wandeling IJburg
In IJburg, een opgespoten stuk land in het IJmeer waar uiteindelijk 18.000 woningen voor 45.000 zullen wonen, is al veel te zien en te genieten. Ook hier veel variatie, net als in het Oostelijk Havengebied. Voorlopig hoogtepunt zijn prachtige bruggen en een wijkje met vrije kavels.
Meer informatie...
Nesciobrug, IJburg
Fietstocht langs nieuwe architectuur Amsterdam De 10 Bruggen Fietstocht naar IJburg
Tien nieuwe Amsterdamse bruggen zijn in korte tijd beroemd geworden. Onder andere De Jan Schaeferbrug, de Nesciobrug en Ennäeus Heermabrug. De fietstocht voert door een schitterend oever­landschap. En dan is er IJburg, proeftuin van moderne architectuur.  
Nesciobrug, IJburg
Nieuwe architectuur Architectuurwandeling Zuidas
Aan de Zuidas verrijst een grandeur die je nu eens echt on-Nederlands kunt noemen. Toparchitectuur van Nederlandse en buitenlandse architecten. En geen negen tot vijf-wijk.
Meer informatie...
Nieuwe architectuur Grand Tour Amsterdam Architectuur
Amsterdams doen in een halve dag. Dat kan dankzij onze ‘Grand Tour’ per auto of busje. Een rit met mini-wandelingen langs nieuwbouw of oudere wijken.
Meer informatie...
Multiculturele stad De Nieuwe Bijlmer
Vrij geruisloos wordt de Bijlmermeer omgebouwd tot een topwijk. Met Veel laagbouw, in een tijd dat mooie architectuur geen vies woord meer is.
Meer informatie...
Woningen Ton Venhoeven, Bijlmermeer
Multiculturele stad Amsterdam Nieuw West
Een ware ontdekkingstocht. Nieuw-West is buitengewoon groen, niet-grachtengordel, stedenbouwkundig hoogtepunt, afwisselend, hoofdoekenland en schotelcity. Don’t miss it!
Meer informatie... 
  N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.