Home

 

Rondleidingen historische architectuur Amsterdam

Stadswandelkantoor heeft een pakket rondleidingen, waaruit u kunt kiezen. Maar wij gaan graag akkoord met uw eigen variant. Bij rondleidingen op aanvraag  maken we afspraken over duur, deelnemers, dag en wandelgebied. We hebben ook zelf een wandelagenda samengesteld. Wie méér wil dan alleen wandelen, verwijzen wij naar onze arrangementen

Info? Reserveren? mail ínfo@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655

Een greep uit onze wandelingen en fietstochten
Centrum Grachtengordel
Amsterdam heeft veel grachten met onnoemelijk veel grachtenpanden, je weet niet waar je moet kijken. En meestal doe je dat ook nauwelijks, onderga je de sfeer van de grachten, en that's it. Daaraan maakt deze rondleiding een einde. We vertellen hoe die unieke grachtengordel, Wererlderfgoed sinds 2011, tot stand kwam, bekijken bijzondere grachtenpanden, vertellen over vijf eeuwen bouwstijlen. Na de tour bent u een verkwikt en wijzer mens.
Meer informatie...
Huis met de Hoofden, Keizersgracht
Amsterdamse School Berlage en de Amsterdamse School
Wie in 'Zuid' niet aan zijn trekken komt, is gek. Verbijsterend mooie buurten, meest gebouwd in de jaren '20. Nooit meer geëvenaard, niet qua stadsplan, niet qua architectuur. Heel veel Amsterdamse School. Maar ook veel 'rationalistische' architectuur van zeldzaam niveau.
Meer informatie...
Nieuwe architectuur Grand Tour Amsterdam Architectuur
Amsterdams doen in een halve dag. Dat kan dankzij onze ‘Grand Tour’ per auto of busje. Een rit met mini-wandelingen langs nieuwbouw of oudere wijken.
Meer informatie...
Amsterdamse School De Baarsjes
Architect Boeken was in 1927 verrukt over de nieuwe stadsuitbreiding rond Mercatorplein. Beter dan Plan Zuid, vond hij. De gebouwen en straatwanden in Amsterdamse School-stijl zijn ondergeschikt aan het totaalbeeld. Wat overheerst, is de totaalindruk: de rangschikking, het ritme, de kleur, de balans...
Meer informatie...
School in De Baarsjes
Multiculturele stad De Nieuwe Bijlmer
Vrij geruisloos wordt de Bijlmermeer omgebouwd tot een topwijk. Met Veel laagbouw, in een tijd dat mooie architectuur geen vies woord meer is.
Meer informatie...
Woningen Ton Venhoeven, Bijlmermeer
Multiculturele stad Amsterdam Nieuw West
Een ware ontdekkingstocht. Nieuw-West is buitengewoon groen, niet-grachtengordel, stedenbouwkundig hoogtepunt, afwisselend, hoofdoekenland en schotelcity. Don’t miss it!
Meer informatie...
Vroegtwintigste-eeuwse architectuur Sociale woningbouw route
De sociale woningbouw van Amsterdam is wereldberoemd. In de jaren tien, twintig en dertig van de twintigste eeuw werden arbeiderswoningen gebouwd van een buitengewoon hoog niveau, zowel wat woonkwaliteit als architectuur betreft, uniek in Europa. Verantwoordelijk hiervoor was een een zeldzame mix van gedreven mensen op sleutelposities, die elkaar vonden in het streven goede sociale woningbouw te bouwen. Een fietstocht.
Meer informatie...
Tuindorp Betondorp en Nieuwe Ooster
Betondorp (jaren '20) is een tuindorp. Met laagbouw in het groen: voor- en achtertuintjes, talloze plantsoentjes en hofjes. Vanwege de hoge prijzen van baksteen experimenteerde men met betonbouw, vandaar de naam Betondorp. Het leverde merkwaardigerwijs toparchitectuur op. De ernaast liggende Nieuwe Ooster is een van de mooiste begraafplaatsen van Nederland.
Meer informatie...
Betondorp
Historische architectuur Wandelen in het Museumkwartier
Prachtige buurt, dat Museumkwartier. Hier leeft Amsterdams gegoede burgerij in zijn voorname stadsvilla's en parkrand woningen. Véél interessante architectuur, eklektische stijl van het fin du siècle en Art Nouveau - wie beweerde er dat Amsterdam geen Jugendstil heeft? Om de hoek shopt het nieuwe geld er lustig op los in de P.C. Hooft, stadsjeugd verpoost zich met barbecue en bubbels in het Vondelpark.
Meer informatie... 
  N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.