Home

 

Rondleidingen in Amsterdam-West

Wie Amsterdam-West bezoekt, gaat volkomen verkwikt naar huis. Het is een prachtig stadsdeel, oud en jeugdig tegelijk. Aangelegd eind negentiende en begin twintigste eeuw, maar met een complete remake in onze tijd. Bij zo'n mix van oud en nieuw voelen cultuurinstellingen zich goed en die vindt je dan ook volop in Amsterdam-West.

Ons aanbod laat West in zijn verschillende gedaanten zien. Van sfeervolle Amsterdamse Schoolwijken als De Baarsjes en de Spaarndammerbuurt tot de nieuwbouw van gerenommeerde architecten van nu. Cornelis van Eesteren bouwde in West zijn Bos en Lommer, voorstudie voor zijn naoorlogse tuinsteden. Boven alles: West is sfeervol, echt Amsterdam: er zijn grachten en kades, de bevolking is kleurrijk en gevarieerd, er zijn gezellige pleinen en druk bezochte parken als het Westerpark en het Erasmuspark. Ook sommige van onze cross-town fietstochten doen Amsterdam-West aan.

Info? Reserveren? mail ínfo@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655

Een greep uit onze wandelingen en fietstochten
Mix oud en nieuw
Amsterdam
Fietstocht Westerdok, Westerpark, Westergas, GWL-terrein, Staatsliedenbuurt
Een fietstocht langs de Westelijke Eilanden, het Westerdokseiland, de Westergasfabriek, Westerpark. Langs de top van de Amsterdamse School. De wereldberoemde Silodam. De Houthavens met containerwoningen. En niet te vergeten de Staatsliedenbuurt. Hoe een nogo-area een toplocatie kon worden. 
Meer informatie...
Silodam, Amsterdam
Mix oud en nieuw
Amsterdam
Amsterdam-West via Westelijke eilanden en Westerdokseiland
De westelijke eilanden behoren tot de top van de binnenstad. Even verderop, in de Spaarndammerbuurt, ben je bij de top van de Amsterdamse School-architectuur. En dan heb je een moderne top, de Silodam, al gehad....
Meer informatie...
Pakhuizen Prinseneiland, Amsterdam
Amsterdamse School De Baarsjes
Architect Boeken was in 1927 verrukt over de nieuwe stadsuitbreiding rond Mercatorplein. Beter dan Plan Zuid, vond hij. De gebouwen en straatwanden in Amsterdamse School-stijl zijn ondergeschikt aan het totaalbeeld. Wat overheerst, is de totaalindruk: de rangschikking, het ritme, de kleur, de balans...
Meer informatie...
School in De Baarsjes
Vroegtwintigste-eeuwse architectuur Sociale woningbouw route
De sociale woningbouw van Amsterdam is wereldberoemd. In de jaren tien, twintig en dertig van de twintigste eeuw werden arbeiderswoningen gebouwd van een buitengewoon hoog niveau, zowel wat woonkwaliteit als architectuur betreft, uniek in Europa. Verantwoordelijk hiervoor was een een zeldzame mix van gedreven mensen op sleutelposities, die elkaar vonden in het streven goede sociale woningbouw te bouwen. Een fietstocht.
Meer informatie...

> Stadsdeelkiezer

> Home 
  N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.