Home

 

Rondleidingen in Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid is voor de fijnproevers. Die worden zelfs emotioneel bij het zien van zoveel topklasse Amsterdamse School, gebouwd in het Plan Zuid van Berlage. Zuid heeft ook een oergezellige 19de-eeuwse woonbuurt, De Pijp met zijn Albert Cuypmarkt en vele terrassen. En als volstrekte tegenstelling de eye catchers van zakenwijk de Zuidas.

En dat is niet alles. Het Museumkwartier met zijn Rijksmuseum, Stedelijk en Van Gogh Museum heeft bezienswaardige stadsvilla's en onverwacht veel Art Nouveau. Verder in Amsterdam-Zuid: de PC Hooftstraat en het Vondelpark, de rivier de Schinkel en het nieuwe Olympiakwartier naast het Olympisch Station. Stadswandelkantoor heeft hier diverse rondleidingen die zich natuurlijk goed met een museumbezoek laten combineren.

Info? Reserveren? mail ínfo@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655

Een greep uit onze wandelingen en fietstochten
Amsterdamse School Berlage en de Amsterdamse School
Wie in 'Zuid' niet aan zijn trekken komt, is gek. Verbijsterend mooie buurten, meest gebouwd in de jaren '20. Nooit meer geëvenaard, niet qua stadsplan, niet qua architectuur. Heel veel Amsterdamse School. Maar ook veel 'rationalistische' architectuur van zeldzaam niveau.
Meer informatie...
Nieuwe architectuur Architectuurwandeling Zuidas
Aan de Zuidas verrijst een grandeur die je nu eens echt on-Nederlands kunt noemen. Toparchitectuur van Nederlandse en buitenlandse architecten. En geen negen tot vijf-wijk.
Meer informatie...
Historische architectuur Wandelen in het Museumkwartier
Prachtige buurt, dat Museumkwartier. Hier leeft Amsterdams gegoede burgerij in zijn voorname stadsvilla's en parkrand woningen. Véél interessante architectuur, eklektische stijl van het fin du siècle en Art Nouveau - wie beweerde er dat Amsterdam geen Jugendstil heeft? Om de hoek shopt het nieuwe geld er lustig op los in de P.C. Hooft, stadsjeugd verpoost zich met barbecue en bubbels in het Vondelpark.
Meer informatie...

> Stadsdeelkiezer

> Home 
  N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.