Home

Stadsdelen


Stadswandelkantoor heeft rondleidingen in héél Amsterdam, in alle stadsdelen en wijken. En niet zonder reden. De binnenstad is beroemd door zijn schoonheid. Maar er is misschien geen stad in de wereld, met zoveel schitterende buitenwijken. Allemaal verschillend, met een heel eigen sfeer.

In alle Amsterdamse stadsdelen vind je toonaangevende architectuur. En elk hoofdstuk uit de Europese architectuurgeschiedenis is in Amsterdam te zien. Denk aan de tuinstadbeweging uit het begin van de vorige eeuw in Amsterdam-Noord en Betondorp, het modernisme in zijn grote varianten van Van Eesteren en Le Corbusier, de Amsterdamse School en Plan Zuid van Berlage, het ontstaan van bruisend stadsleven in ooit vervallen buurten als de Pijp.

Buurtwandelingen hebben de charme van het kleine. Ze zijn intiemer dan de toeristische highlight-trajecten, bieden een subtieler genoegen. Routes voor fijnproevers, eigenlijk.

Kies een stadsdeel op de kaart, of in het menu beneden.

Stadsdelen      Noord Zuidoost oost centrum zuid west nieuw-west

Stadsdelen Amsterdam

Amsterdam Centrum
Amsterdam-Noord
Amsterdam-Zuid
Amsterdam-Oost
Amsterdam-West
Amsterdam Nieuw-West
Amsterdam Zuidoost

N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.