Home

Rondleidingen in Amsterdam voor universiteiten en hogescholen


Studenten van de University of the West of England (Bristol) in het Oostelijk HavengebiedDe rondleidingen zijn bestemd voor het reguliere onderwijsaanbod van universiteiten en hogescholen, zomercursussen (summer courses) of thema-excursies. De wandelingen of fietstochten kunnen worden ingepast in de introductiedagen voor Nederlandse en buitenlandse studenten. Voor architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen en stadssociologen in opleiding zijn er speciale programma's. In combinatie met de rondleidingen geeft Stadswandelkantoor ook lezingen over de geschiedenis, architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Onze rondleidingen zijn goed op te nemen in een dagprogramma.

Rondleidingen
Veel gevraagde rondleidingen voor het hoger onderwijs zijn:

 • - De nieuwe architectuur en stedenbouw van Amsterdam.  Over waterfrontontwikkeling, behoud van erfgoed, duurzaam Amsterdam.
 • - Alles wat je moeder verboden heeft. Stadssociologie van de Nieuwmarktbuurt. Over drugs, prostitutie, libertaire activiteiten, wonen in de binnenstad, toerisme én het beleid van de gemeente om al die tegenstellingen in balans te houden.
 • - Hoofdstukken uit de architectuurgeschiedenis. De Amsterdamse School en het plan Berlage. Het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam (AUP) en de naoorlogse CIAM-wijken - de Westelijke Tuinsteden in amsterdam Nieuw-West (Cornelis van Eesteren) of de Bijlmermeer in Amsterdam Zuidoost (Siegfried Nassuth, geïnspireerd Le Corbusier).
 • - Upgrade en sociale versterking van de naoorlogs wijken. Wandeling door de Bijlmermeer, of fietstocht door de Westelijke tuinsteden.
 • - Historisch Amsterdam. De oude en recente geschiedenis van Amsterdam: over de stadsuitbreidingen, tolerantie, creatieve cultuur, Joods Amsterdam en de Tweede Wereldoorlog. En over identiteit: wat maakt Amsterdam tot Amsterdam? Een programma dat ook goed aansluit bij een bezoek aan het Amsterdam Museum.
 • - De Rembrandt-route. Een wandeling door het leven van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Goed te combineren met een bezoek aan het Rijksmuseum of het Rembrandthuis.
 • - De Zuidas. Amsterdam als business city in 21ste eeuws Europa 

Lezingen

 • Ons lezingenpakket - in combinatie met een rondleiding - telt vijf thema's:
  - Van wereldmacht tot creative city. Amsterdam in de Gouden Eeuw en daarna.
 • - Oostelijk Havengebied. Over waterfront ontwikkeling en de nieuwe architectuur en stedenbouw van Amsterdam.
 • - IJburg, 21ste eeuws eilandenrijk in Amsterdam. Hoe maak je een compleet nieuwe stad in het water?
 • - De Westelijke Tuinsteden. Hoe een naoorlogs ideaal naar deze tijd getild wordt.
 • - 'Salsa in the streets'.  Oftewel de succesvolle upgrade van voormalig getto de Bijlmermeer.

Meer informatie? Bel +31 (0)20-4190022 of mail naar info@stadswandelkantoor.nl.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.